Art Director & Formgivare

Jag har mer än 30 års erfarenhet av grafisk formgivning och Art Direction. I min portfolio finns sedan många år ett stort antal redesignprojekt, grafiska profiler, marknadskommunikation och nya tidningsprojekt. Jag har även en lång erfarenhet av arbetsledning av olika magasin.

Jag har varit med och startat upp ett antal magasin, som bland andra Leilas Country Living, Underbara idéer och Camping och Fritid. Jag har även gjort många re-designs på befintliga magasin som bland andra Allt om Trädgård, Allt i hemmet, Året Runt, Hemtrevligt och Livet på landet och på facktidningarna Resumé, Husvagn och Camping och Arbetarskydd. Den sista blev jag nominerad till Tidskriftspriset för Årets Omgörning. Expressens söndagstidning fick också ett lyft tack vare mig. Jag har även gjort ett flertal logotyper, grafiska profiler och annonser till olika företag och även arbetat på ett flertal magasin i rollen som Art Director och arbetsledare.

Nedan ett axplock av titlar och företag jag arbetat med:

Marknadskommunikation

Marknadskommunikation

I min portfolio finns en hel del marknadskommunikation för bland andra affärsföretag, reseföretag, medicinska företag, byggföretag, livsstilsföretag, konserter och events.

Se några exempel

Tidningsprojekt

Tidningsprojekt

Ett urval magasin jag satt form och idé på och varit med och startat upp: Leilas Countryliving, Underbara Idéer, Camping & fritid och Dunderpappa.

Redesign projekt

Redesign projekt

Ett urval titlar jag gjort redesign av: Allt om Trädgård, Allt i Hemmet, Året Runt, Husvagn & Camping, Hemtrevligt, Livet på Landet och Resumé.

Nyhetstidningar

Nyhetstidningar

På 90-talet arbetade jag på Expressen och gjorde då en redesign av Söndagsbilagan. Under senare delen av 90-talet hamnade jag på nyhetstidningen Resumé i rollen som Art Director och redigerare.

Kundtidningar

Kundtidningar

Under ett antal år låg fokuset på kundtidningar i rollen som Art Director, projektledare och skribent. Exempel på företag jag jobbat med i denna genre är H&M, IKEA, Boxer, ATG, Barnfonden, Teracom och Café Opera.

Arbetarskydd

Arbetarskydd

2013 blev jag nominerad för Årets Omgörning på Tidskriftsgalan för facktidningen Arbetarskydd.

Affärstidningar

Affärstidningar

Ett flertal affärstidningar finns även i min portfolio, som Affärsvärlden och dess systertidningar Platinum och Affärsjuridik och facktidningar som Arbetarskydd, Ny Teknik och Lag & Avtal.

Ungdomstidningar

Ungdomstidningar

Jag har även ett förflutet på kult-tidningen Okej och Vecko-Revyn under deras storhetstid. Jag har sedan anlitats att ta fram nya ungdomstidningar, som exempelvis tidningen Superstar och Amy Diamonds tidning.